Tips

Het dieet van je huisdier veranderen

Het spijsverteringskanaal van je huisdier is gewend geraakt aan de huidige voeding en zal reageren op een verandering van dieet. Onze hoogwaardige, licht verteerbare voeding kan het spijsverteringsstelsel aanvankelijk belasten als het dier eerder alleen droogvoer of voer van lage kwaliteit heeft gekregen.

Geef je huisdier voldoende tijd om aan Anifit te wennen. Hoe ouder het dier is en hoe langer het voedsel van verschillende kwaliteit heeft gekregen, hoe langer dit aanpassingsproces zal duren. In de regel duurt het een week, maar het kan ook twee of drie weken duren.

Start de verandering van voeding met één smaak en blijf daarbij tot het dier zich daaraan heeft aangepast. Pas daarna kunt u de andere smaken uitproberen.

Het is belangrijk om het voer de eerste paar weken te mengen met voldoende vlokken. In het begin moet de mengverhouding 1:1 zijn. Daarna kan het langzaam worden afgebouwd tot 1:3. Als je huisdier onverwacht diarree krijgt, moeten er aardappelen aan het voer worden toegevoegd en moet de maaltijd in twee porties per dag worden verdeeld.

Voor zieke, gevoelige of oudere dieren raden we aan om aanvullend ons product "Fructosan" te gebruiken om de darmen te ondersteunen. Voeg gewoon 1-2 theelepels toe aan het voer.

Tijdens het aanpassingsproces ontgift het lichaam en elimineert het schadelijke stoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt. Zachte stoelgang of slechte adem zijn symptomen van dit ontgiftingsproces en zijn heel normaal. Als je vragen hebt over de verandering van het dieet van je huisdier, zal je getrainde Anifit consulent je graag helpen.

Wat te doen als je huisdier een slechte eter is?

Als je hond of kat af en toe wat minder eet, is dat geen reden om je zorgen te maken. Er zijn veel redenen waarom een dier af en toe minder eet, geen van alle hoeven medische redenen te zijn. Enkele redenen zijn bijvoorbeeld hitteperiodes, veranderingen in hun gebruikelijke omgeving of een nieuwe verzorger, voeding via de buren, overmatig voeren van lekkernijen en amoureus gedrag bij reuen.

Een verlengde periode van verminderde eetlust is een duidelijk teken van ziekte!

Wat te doen bij braken

Braken bij honden en katten kort na het eten kan een teken zijn van een slechte gezondheid van je huisdier. <br><br>

In de meeste gevallen is braken echter een natuurlijk proces, bijvoorbeeld veroorzaakt door te snel eten, te koud of te warm eten of een volle maag. Als het dier een algemene "gezonde" indruk maakt en snel herstelt na het braken, is er geen reden tot paniek.
<br><br>

Herhaald braken kan een symptoom zijn van een disfunctie van het spijsverteringsstelsel. Dit kan een ontsteking van het maagslijmvlies zijn, een reactie op een zware wormbesmetting of een vreemd voorwerp in het spijsverteringskanaal. In dergelijke gevallen raden we eigenaren aan de dierenarts te raadplegen.
<br><br>

Tussen haakjes: Het is volkomen natuurlijk wanneer dieren hun braaksel opnieuw uitbraken. Hoewel dit in principe niet schadelijk is, kun je het braaksel beter meteen opruimen.

Diarree veroorzaakt door een verandering in dieet

Als diarree optreedt kort nadat je het dieet van je huisdier hebt overgezet op Anifit, is het zeer waarschijnlijk dat je huisdier zich nog niet heeft aangepast aan het nieuwe voer. Het veranderen van de voeding van je huisdier moet een langzaam proces zijn, vooral voor oudere dieren. Ook dieren die lange tijd droogvoer hebben gehad, zullen meer tijd nodig hebben om zich aan te passen. Het lichaam heeft tot 6 maanden nodig om een gezonde darmflora op te bouwen en is tot die tijd altijd gevoelig voor problemen.

Aanbeveling
Geef je huisdier een vastendag zodat zijn darmen de tijd hebben om te herstellen. Geef de volgende twee dagen slechts de helft van de aanbevolen hoeveelheid Anifit, gemengd met vlokken en kwark. Geef gedurende minstens een week slechts één smaak en meng geen smaken. Voor een snelle verbetering van de darmflora strooi je Anifit Fructosan® over het voer.

Is mijn huisdier te dik?

Hoe kun je zien of je huisdier overgewicht heeft? Het is eigenlijk makkelijk om te herkennen of je huisdier overgewicht heeft, maar er is geen wiskundige formule die je kunt gebruiken om het uit te rekenen. Door de verscheidenheid aan rassen is er geen standaardformule die voor alle huisdieren werkt en het perfecte lichaamsgewicht definieert. De volgende factoren zijn belangrijk om te bepalen of je huisdier zijn ideale gewicht heeft:

Het dier moet goed geproportioneerd zijn en de ribben en wervels mogen niet zichtbaar zijn, maar je moet ze wel kunnen voelen. De taille moet zichtbaar zijn en je moet een dun laagje vet op de borst kunnen voelen. Je kunt je het beste concentreren op de ribben. Als ze duidelijk zichtbaar zijn, heeft je huisdier ondergewicht. Als je ze niet kunt voelen, heeft je huisdier overgewicht.